Svíčková s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 200 g Hovězí svíčková
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Houby sušené
  • 60 g Zelenina kořenová
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 59.2 mg
  • Draslík 512.1 mg
  • Vláknina 7098.5 mg
  • Vitamín A 7098.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu.

  • 2

    Přidáme omyté maso, opečeme a podlijeme vývarem. Okořeníme bobkovým listem, jalovcem, tymiánem a citronovou kůrou. Dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme. Do šťávy přidáme v mléce namočené a předem udušené sušené houby.

  • 4

    Hotovou omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kyselé smetaně a povaříme. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou a osladíme.

  • 5

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu