Svíčková s houbami
Suroviny
- 20 g Cibule
- 200 g Hovězí svíčková
- 20 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Houby sušené
- 60 g Zelenina kořenová
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Jalovec
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Tymián sušený
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 12 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 59.2 mg
- Draslík 512.1 mg
- Vláknina 7098.5 mg
- Vitamín A 7098.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu.
-
2
Přidáme omyté maso, opečeme a podlijeme vývarem. Okořeníme bobkovým listem, jalovcem, tymiánem a citronovou kůrou. Dusíme doměkka.
-
3
Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme. Do šťávy přidáme v mléce namočené a předem udušené sušené houby.
-
4
Hotovou omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kyselé smetaně a povaříme. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou a osladíme.
-
5
Podáváme s houskovým knedlíkem.