Vločkový medový koláč
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 10 g Med včelí
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Cukr krupice
- 50 g Ovesné vločky
- 1 kávová lžička Kakao - prášek
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.125 l Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 8 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 191.2 mg
- Draslík 161.9 mg
- Vláknina 2965.7 mg
- Vitamín A 2965.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky třeme s máslem a cukrem. Přidáme med, kakao, vločky, citronovou kůru a mouku s práškem do pečiva. Současně přiléváme mléko.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
-
3
Pečeme ve vymazané a vysypané formě nebo na plechu ve středně vyhřáté troubě.