Vločkový medový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Med včelí
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Ovesné vločky
  • 1 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 191.2 mg
  • Draslík 161.9 mg
  • Vláknina 2965.7 mg
  • Vitamín A 2965.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky třeme s máslem a cukrem. Přidáme med, kakao, vločky, citronovou kůru a mouku s práškem do pečiva. Současně přiléváme mléko.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do těsta.

  • 3

    Pečeme ve vymazané a vysypané formě nebo na plechu ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu