Květákový mozeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 912 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 268.1 mg
- Draslík 357.9 mg
- Vláknina 3963 mg
- Vitamín A 3963 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej a okapaný rozkrájíme nebo rozebereme na malé růžičky.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme květák, opepříme a za stálého míchání částečně vysmahneme.
-
3
Potom květák zalijeme rozmíchanými vejci a osolíme. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne.
-
4
Ihned podáváme.