Kapr pečený s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 101.7 mg
- Draslík 518.8 mg
- Vláknina 677.8 mg
- Vitamín A 677.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji.
-
2
Opečené porce podlijeme vínem (nebo vodou) a upečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě (asi 12 minut). Během pečení kapra poléváme vypečenou šťávou.
-
3
Měkké porce přeložíme na talíře a posypeme jemně nastrouhaným křenem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.