Květákový řízek pečený (minutka)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Květák
  • 20 g Sůl
  • 200 g Žemle tuková
  • 120 g Vejce slepičí
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 226.2 mg
  • Vláknina 3330.5 mg
  • Vitamín A 3330.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Potom jej vyjmeme a rozkrájíme na drobno.

  • 2

    Žemle zbavené kůrky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmačkáme a promícháme s květákem.

  • 3

    Do směsi přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.

  • 4

    Z připravené hmoty tvarujeme ploché, oválné řízky. Rychle je po obou stranách opečeme na tuku a zvolna dopečeme v troubě.

  • 5

    Ihned podáváme a na každou porci položíme plátek čerstvého másla.

Komentáře k receptu