Květákový řízek pečený (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 25 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 77.8 mg
- Draslík 226.2 mg
- Vláknina 3330.5 mg
- Vitamín A 3330.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Potom jej vyjmeme a rozkrájíme na drobno.
-
2
Žemle zbavené kůrky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmačkáme a promícháme s květákem.
-
3
Do směsi přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.
-
4
Z připravené hmoty tvarujeme ploché, oválné řízky. Rychle je po obou stranách opečeme na tuku a zvolna dopečeme v troubě.
-
5
Ihned podáváme a na každou porci položíme plátek čerstvého másla.