Vařený květák s máslem a strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 21 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 374 mg
- Vláknina 5520 mg
- Vitamín A 5520 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák opláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka.
-
2
Při podávání květák vyjmeme z vody a na talíři jej posypeme prosátou, na másle osmaženou strouhankou.
-
3
Nakonec každou porci přelijeme rozpuštěným máslem.