Kapusta s houbami a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 12 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 248.1 mg
- Draslík 1137.6 mg
- Vláknina 11400.2 mg
- Vitamín A 11400.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 181.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do osolené vařící vody a necháme přejít varem. Ocedíme ji a jemně nakrájíme.
-
2
Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájené houby, sůl a kmín. Vše dusíme, až jsou houby téměř měkké.
-
3
Potom přidáme kapustu, pepř, podlijeme trochou vývaru z kapusty a dusíme, až kapusta změkne a voda se odpaří.
-
4
Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.