Kapustové krokety
Suroviny
- 500 g Kapusta hlávková
- 150 g Salám jemný
- 200 g Strouhanka
- 11.11 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 18 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 154.6 mg
- Draslík 715.6 mg
- Vláknina 7702.3 mg
- Vitamín A 7702.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 158.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu nakrájíme na proužky, vložíme do osolené vařící vody a povaříme asi 3 minuty. Kapustu vyjmeme, ocedíme, dobře vymačkáme a umeleme (nebo jemně nakrájíme).
-
2
Uzeninu nakrájíme na malé kousky a přidáme ke kapustě spolu s vejcem, 3 lžícemi mouky, utřeným česnekem, strouhankou (120g), pepřem a solí. Vše dobře promícháme.
-
3
Z těsta vytvarujeme 8 válečků. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Krokety smažíme na rozehřátém oleji po všech stranách.