Vepřové maso zapečené v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 38 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 292.7 mg
- Vláknina 5742.4 mg
- Vitamín A 5742.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vyjmeme z konzervy, sádlo oddělíme a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Přimícháme mletou papriku a zpěníme ji.
-
2
Na papriku vložíme maso nakrájené na kousky, česnek utřený se solí a překrájené kysané zelí.
-
3
Na dno vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu připraveného zelí, poklademe je kolečky salámu a přikryjeme zbylým zelím. Pečeme v troubě asi 20 minut.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.