Hlávkové zelí s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 355.2 mg
  • Vláknina 8099.8 mg
  • Vitamín A 8099.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelí nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, ponoříme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousky.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přidáme připravená rajčata, osmahneme je, vmícháme zelí, sůl, pepř, ocet a trochu vody. Vše dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut. Nakonec pokrm mírně osladíme.

Komentáře k receptu