Hlávkové zelí s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 2 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 355.2 mg
- Vláknina 8099.8 mg
- Vitamín A 8099.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelí nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, ponoříme do studené vody a oloupeme. Nakrájíme je na malé kousky.
-
2
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přidáme připravená rajčata, osmahneme je, vmícháme zelí, sůl, pepř, ocet a trochu vody. Vše dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut. Nakonec pokrm mírně osladíme.