Třešňová žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 29 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 160.2 mg
- Draslík 185.2 mg
- Vláknina 2200 mg
- Vitamín A 2200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1677.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 493.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem rozmíchaným s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem a solí. Třešně omyjeme a vypeckujeme.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme polovinu rozmočených housek, posypeme třešněmi a přikryjeme druhou polovinou housek. Povrch polijeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.
-
3
Upečenou žemlovku pocukrujeme.