Vařené kudlubny s máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kedlubna
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 286.6 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny nakrájíme na silnější plátky a v osolené, mírně oslazené vodě je uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené kedlubny ocedíme, přendáme na talíře a každou porci pokapeme rozehřátým máslem.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu