Lín s křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lín
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 hrnek Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 583.9 mg
  • Vláknina 22934.7 mg
  • Vitamín A 22934.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián a očištěné líny. Vše zalijeme vroucí osolenou vodou a zvolna vaříme do poloměkka. Potom ryby opatrně vyjmeme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jísku. Zředíme ji vychladlým vývarem z ryb, prošleháme a vaříme asi 10 minut. Do omáčky vložíme ryby a vaříme dalších 10 minut.

  • 3

    Nakonec vmícháme nastrouhaný křen, kečup, citronovou šťávu a krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu