Lín s křenovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Lín
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 2 hrnek Voda pitná
- 3 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 10 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 583.9 mg
- Vláknina 22934.7 mg
- Vitamín A 22934.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián a očištěné líny. Vše zalijeme vroucí osolenou vodou a zvolna vaříme do poloměkka. Potom ryby opatrně vyjmeme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jísku. Zředíme ji vychladlým vývarem z ryb, prošleháme a vaříme asi 10 minut. Do omáčky vložíme ryby a vaříme dalších 10 minut.
-
3
Nakonec vmícháme nastrouhaný křen, kečup, citronovou šťávu a krátce prohřejeme.