Salámové smaženky
Suroviny
- 200 g Salám jemný
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 ml Olej stolní
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Vejce slepičí
- 8 plátek Veka
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 42 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 266.5 mg
- Draslík 222.3 mg
- Vláknina 647.4 mg
- Vitamín A 647.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky veky položíme plátky salámu, který jsme na několika místech nakrojili.
-
2
Salám potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe proužky papriky a drobně nakrájenou chilli papričkou. Na čtyři plátky veky položíme plátek sýru, veky spojíme po dvou a spíchneme párátkem.
-
3
Připravené veky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Smažíme na rozehřátém oleji dorůžova.