Krupicová polévka se zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Pšeničná krupice
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 12.6 mg
  • Vláknina 1951.3 mg
  • Vitamín A 1951.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupici osmahneme na rozehřátém másle dorůžova.

  • 2

    Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky, zavaříme do ní osmahnutou krupici a dobře povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu