Krupicová polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 12.6 mg
- Vláknina 1951.3 mg
- Vitamín A 1951.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupici osmahneme na rozehřátém másle dorůžova.
-
2
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky, zavaříme do ní osmahnutou krupici a dobře povaříme.
-
3
Nakonec do polévky přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.