Lahůdkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Mandle plátky
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Cukrové zdobení
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 38.1 mg
  • Vláknina 1103.3 mg
  • Vitamín A 1103.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, cukr, citronovou šťávu a kůru utřeme do pěny. Pevný sníh ušlehaný z bílků spolu s moukou a rozpuštěným, vychladlým máslem zlehka přimícháme k utřeným žloutkům.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

  • 3

    Upečené těsto podélně rozkrojíme, jeden díl potřeme marmeládou, přiložíme druhý díl a nakrájíme řezy. Ozdobíme je ušlehanou smetanou, plátky mandlí a barevným cukrovým sypáním.

Komentáře k receptu