Vejce plněná játrovou pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Játra kuřecí
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 358 mg
  • Draslík 173.1 mg
  • Vláknina 774.8 mg
  • Vitamín A 774.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá játra podusíme na másle a prolisujeme.

  • 2

    Máslo utřeme do pěny, přidáme uvařené, prolisované žloutky, sůl, pepř, prolisovaná játra a podle potřeby smetanu. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Půlky natvrdo uvařených vajec, z kterých jsme vyndali žloutky, naplníme pomazánkou pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou.

  • 4

    Naplněná vejce položíme na opečené topinky a ozdobíme proužky papriky.

Komentáře k receptu