Ledvinková polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Telecí ledviny
  • 30 g Olej stolní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1433 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 501.4 mg
  • Vláknina 6528.8 mg
  • Vitamín A 6528.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky a znovu osmahneme. Přidáme sůl, pepř, mouku a vše dusíme doměkka.

  • 3

    Udušené ledvinky umeleme, přidáme zeleninový vývar, zahustíme jíškou z másla a mouky a dobře povaříme. Nakonec zamícháme do polévky rozšlehaný žloutek a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu