Zadělávané hovězí srdce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 80 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí srdce
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 321.2 mg
  • Draslík 1389.5 mg
  • Vláknina 29109.1 mg
  • Vitamín A 29109.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté srdce vložíme do studené vody spolu s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem. Přidáme sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Zvolna vaříme doměkka. Měkké srdce vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na oleji osmahneme mouku dočervena, zalijeme ji trochou vývaru ze srdce, přidáme nakrájené srdce a mrkev uvařenou ve vývaru nakrájenou na kolečka.

  • 3

    Nakonec šťávu ochutíme sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu