Vanilková bublanina
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 500 g Meruňky
- 50 g Tuk
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 hrnek Mouka polohrubá
- 1 hrnek Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 12 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 75.6 mg
- Draslík 245.2 mg
- Vláknina 3558.2 mg
- Vitamín A 3558.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polohrubou a hladkou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.
-
2
Přidáme cukr, mléko s rozšlehanými vejci, rozhřáté, vychladlé máslo a umícháme řidší těsto.
-
3
Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a poklademe ovocem prosypaným moukou.
-
4
Bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.