Vanilková bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 500 g Meruňky
  • 50 g Tuk
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 245.2 mg
  • Vláknina 3558.2 mg
  • Vitamín A 3558.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polohrubou a hladkou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.

  • 2

    Přidáme cukr, mléko s rozšlehanými vejci, rozhřáté, vychladlé máslo a umícháme řidší těsto.

  • 3

    Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a poklademe ovocem prosypaným moukou.

  • 4

    Bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu