Bramborák z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2 hrnek Ovesné vločky
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1011 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 141 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 896.1 mg
  • Vláknina 36322.4 mg
  • Vitamín A 36322.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 15.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 103.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky namočíme do studeného mléka a necháme je bobtnat do druhého dne.

  • 2

    Vločky umeleme, ochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou, pepřem a kmínem. Přidáme vejce, mouku a vše dobře promícháme.

  • 3

    Z těsta pečeme na rozehřátém lívanečníku malé bramboráčky. Opečeme je dorůžova po obou stranách.

Komentáře k receptu