Koprová omáčka

Hodnocení 6x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1316 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 106.2 mg
  • Vláknina 1365 mg
  • Vitamín A 1365 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horkého tuku přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.

  • 2

    Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, přisolíme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

  • 3

    Potom do omáčky přilijeme smetanu, okyselíme částí převařeného octa, přidáme cukr, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.

  • 4

    Kopr opláchneme, jemně nakrájíme, přelijeme zbylým horkým octem a dáme jej do procezené omáčky.

  • 5

    Nakonec přidáme do koprové omáčky máslo a vše krátce povaříme.

Komentáře k receptu