Uzené maso s čočkou a hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 14 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 1227.1 mg
- Vláknina 70525.8 mg
- Vitamín A 70525.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočenou několik hodin. Potom ji uvaříme doměkka.
-
2
Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhané hrušky a na kostičky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a dochutíme. Dusíme pod pokličkou, až je čočka měkká a tekutina se téměř odpaří.
-
3
Před podáváním ochutíme pokrm citronovou šťávou.