Játrová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Tuk
  • 250 g Cibule
  • 1 g Kmín celý
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 150 g Játra hovězí
  • 1500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 182.6 mg
  • Vláknina 1869 mg
  • Vitamín A 1869 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku.

  • 2

    Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem (trochu vývaru si ponecháme na rozmíchání jater), dobře rozšleháme, uvedeme do varu a opepříme. Za občasného prošlehání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

  • 3

    Provařenou omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník.

  • 4

    Očištěná a opláchnutá játra umeleme, rozmícháme s trochou chladného vývaru a vlijeme je do omáčky. Za občasného promíchání játra v omáčce krátce povaříme.

Komentáře k receptu