Játrová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 182.6 mg
- Vláknina 1869 mg
- Vitamín A 1869 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku.
-
2
Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem (trochu vývaru si ponecháme na rozmíchání jater), dobře rozšleháme, uvedeme do varu a opepříme. Za občasného prošlehání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
-
3
Provařenou omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník.
-
4
Očištěná a opláchnutá játra umeleme, rozmícháme s trochou chladného vývaru a vlijeme je do omáčky. Za občasného promíchání játra v omáčce krátce povaříme.