Hovězí polévka s kapáním

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Vejce slepičí
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 20 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1491 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 819 mg
  • Vláknina 1062.6 mg
  • Vitamín A 1062.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.

  • 2

    Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme prosátou mouku, až vznikne hladké, přiměřeně husté těstíčko.

  • 3

    Kapání připravíme z těstíčka obvyklým způsobem. Uvaříme je v osolené vodě, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Hotové kapání zalijeme trochou hovězího vývaru.

  • 4

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s kapáním až při podávání.

Komentáře k receptu