Kuře s falešnou mušlovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Játra kuřecí
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 266.8 mg
  • Vláknina 4215.8 mg
  • Vitamín A 4215.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme po obou stranách na másle. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, slaninu a vše osmahneme.

  • 2

    Mírně podlijeme vývarem, vínem a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotovou šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a necháme povařit.

  • 4

    Nakonec do šťávy zamícháme sardelovou pastu a smetanu, necháme přejít varem a po odstavení z ohně zakapeme citronovou šťávou.

  • 5

    Podáváme s nočky.

Komentáře k receptu