Falešný humrový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 350 g Mrkev kořen
  • 200 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 241 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 156.1 mg
  • Vláknina 8082.3 mg
  • Vitamín A 8082.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do majonézy zamícháme očištěnou, nastrouhanou mrkev a oloupaný, nastrouhaný celer. Pokud je salát příliš hustý, zředíme jej trochou smetany (nebo mléka).

  • 2

    Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu