Jehněčí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 54 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 203.5 mg
- Draslík 863.6 mg
- Vláknina 905.9 mg
- Vitamín A 905.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na menší kousky.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku a ihned vložíme maso, aby se paprika nespálila. Osolíme, promícháme a opečeme nejdříve bez podlévání a potom podléváme vývarem.
-
3
Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a za stálého míchání krátce povaříme.
-
4
Podáváme s houskovými knedlíky, těstovinami nebo s noky.