Krupičník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.25 kg Pšeničná krupice
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 134.9 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme máslo, přisypeme krupici a za stálého míchání ji opražíme dorůžova.

  • 2

    Potom přilijeme mléko a mícháme, až se krupice bude drobit. Nakonec přilijeme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a vše mícháme, až vejce ztuhnou a pokrm bude sypký.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu i zelenině.

Komentáře k receptu