Peciválky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 14 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 114.6 mg
- Draslík 244.2 mg
- Vláknina 7700 mg
- Vitamín A 7700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme si kynuté těsto jako na buchty.
-
2
Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, na vále je lehce roztlačíme a do středu dáváme lžičkou makovou náplň.
-
3
Uděláme kuličky, které vkládáme stisknutou stranou na plech. Potřeme je máslem a upečeme.
-
4
Druhý den je na povrchu natrhneme, přelijeme vřelým mlékem a necháme je chvilku pod pokličkou.
-
5
Horké peciválky nasáklé mlékem posypeme skořicovým cukrem a mastíme rozpuštěným máslem.
-
6
Peciválky jsou výborné pokud je makové náplně hodně a obal těsta je tenký.