Krupicový trhanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 21 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 275.8 mg
- Draslík 77.9 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do poloviny mléka dáme žloutky, sůl, cukr, krupici a vše rozšleháme. Necháme asi hodinu odležet, aby nabobtnala krupice.
-
2
Potom přidáme zbytek mléka, zamícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.
-
3
Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče a pečeme zvolna asi 30 minut v předehřáté troubě.
-
4
Upečené těsto roztrháme vidličkou na kousky, obrátíme a ještě dopečeme. Když máme těsto suché, tak přidáme kousek másla.
-
5
Trhanec podáváme pocukrovaný nebo jej polijeme sirupem či kompotovou šťávou.