Bešamelové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Brambory vařené ve slupce
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 1064.2 mg
  • Vláknina 17927.5 mg
  • Vitamín A 17927.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech přiléváme studené mléko a vše vymícháme na hladkou omáčku. Pokud je třeba zředit, přilijeme trochu vývaru. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, nakrájené brambory, promícháme a necháme asi 10 minut mimo plotnu přiklopené.

  • 3

    Podáváme s kuličkami z mletého masa a se saláty.

Komentáře k receptu