Bešamelové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 12 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 1064.2 mg
- Vláknina 17927.5 mg
- Vitamín A 17927.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech přiléváme studené mléko a vše vymícháme na hladkou omáčku. Pokud je třeba zředit, přilijeme trochu vývaru. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, nakrájené brambory, promícháme a necháme asi 10 minut mimo plotnu přiklopené.
-
3
Podáváme s kuličkami z mletého masa a se saláty.