Protýkaná vepřová plec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Párky jemné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1714 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 479 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 365.9 mg
  • Draslík 1604.8 mg
  • Vláknina 12715 mg
  • Vitamín A 12715 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme a spolu s párkem nakrájíme na štíhlé hranolky. Maso otřeme, osolíme, opepříme a protkneme hranolky párku a mrkve.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, maso na ní ze všech stran opečeme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme za občasného podlití doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme protlak, podlijeme a podusíme.

  • 4

    Hotovou šťávu přecedíme na naporcované maso, dochutíme a podáváme s rýží, knedlíky nebo brambory.

Komentáře k receptu