Pečené brambory v bylinkovém obalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 38 g
- Sodík 804 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 952.4 mg
- Vláknina 13479.5 mg
- Vitamín A 13479.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, petrželku posekáme najemno. V rendlíku roztavíme máslo, přilijeme olej, přisypeme sušený tymián, sušenou cibuli, sušenou majoránku, sůl, pepř a promícháme. Jednu po druhé přikládáme čtvrtky brambor a v máslové směsi důsledně obalujeme.
-
2
Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory slupkami dolů, pokapeme zbytkem máslové směsi z rendlíku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut. Při podávání sypeme čerstvou petrželkou.