Pečené brambory v bylinkovém obalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 6 g Tymián sušený
  • 8 g Cibule sušená
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 6 g Majoránka
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 804 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 952.4 mg
  • Vláknina 13479.5 mg
  • Vitamín A 13479.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, petrželku posekáme najemno. V rendlíku roztavíme máslo, přilijeme olej, přisypeme sušený tymián, sušenou cibuli, sušenou majoránku, sůl, pepř a promícháme. Jednu po druhé přikládáme čtvrtky brambor a v máslové směsi důsledně obalujeme.

  • 2

    Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme brambory slupkami dolů, pokapeme zbytkem máslové směsi z rendlíku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut. Při podávání sypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu