Skořicové roládky s rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 17 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 101.5 mg
- Vláknina 3551.7 mg
- Vitamín A 3551.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, sůl, droždí, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vlažné mléko, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vyválíme na obdélníkový plát, máslo smícháme s cukrem a skořicí, plát těsta potřeme, posypeme rozinkami, srolujeme, nakrájíme na řezy, rozložíme na pomaštěný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut dozlatova.
-
2
Horké roládky potřeme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Upravíme na talířky a podáváme.