Hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 296.7 mg
- Draslík 669.8 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.
-
2
V misce smícháme mouku, vajíčka a pivo, těstíčko osolíme, případně podle chuti i opepříme.
-
3
Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které obalíme v připraveném těstíčku.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.