Malé knedlíky z rohlíků s osmaženou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 55.7 mg
  • Vláknina 5606.7 mg
  • Vitamín A 5606.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně pokrájené rohlíky bez tuku opečeme v troubě. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Petrželovou nať jemně nakrájíme.

  • 2

    V míse smícháme prochladlé rohlíky, osmaženou cibuli i s máslem, přisypeme petrželovou nať. Směs přelijeme vlažným mlékem s rozšlehanými vejci, vsypeme mouku a sůl. Dobře směs promícháme, z těsta tvoříme kulaté knedlíky, aby se vešly do dlaně, a vaříme ve vroucí vodě osolené špetkou soli. Dbáme, aby se knedlíky nechytly dna. Zhruba po čtvrt hodině jeden knedlík vyjmeme, překrojíme a zkusíme, zda je uvařený. Jakmile knedlíky z vody vyndáme, hned je rozkrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu