Kotlety na švédský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1577 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 3962 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 506.5 mg
  • Draslík 2541.2 mg
  • Vláknina 13725 mg
  • Vitamín A 13725 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme a poprášíme moukou.

  • 2

    Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a plátky na ní osmahneme po obou stranách.

  • 3

    Utřeneme sardele, strouhanou citrónovou kůru a petrželku, směsí potřeme jednu stranu plátků a krátce osmahneme.

  • 4

    Dusíme při podlévání vývaru z kostí doměkka.

  • 5

    Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a chvíly povaříme.

Komentáře k receptu