Dánská pivní polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 20 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 105.1 mg
- Vláknina 7422.3 mg
- Vitamín A 7422.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žitný chleba pokrájíme na kostičky, dáme ho hrnce, zalijeme 2 dl vody a 5 dl piva. Chleba necháme máčet 10-12 hodin.
-
2
Druhý den chleba s pivem přivedeme k varu a pomalu ho vaříme 25 minut. Poté vše přecedíme do druhého hrnce a chleba prolisujeme. Přilijeme 5 dl piva, povaříme 1-2 minuty, přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Polévku necháme přejít varem a hned podáváme.