Vepřová panenka s jablky a šalvějí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vepřová panenka
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 220.5 mg
  • Draslík 2558.6 mg
  • Vláknina 9662 mg
  • Vitamín A 9662 mg
  • Vitamín B6 3.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce panenky nařízneme podélně a rozevřeme je jako knížku.

  • 2

    Osolíme, opepříme, potřeme olejem, posypeme strouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu a lžící nasekané šalvěje. Grilujeme z každé strany 5 minut.

  • 3

    Šťávu z jednoho citrónu, jablka nakrájená na kostičky, cukr a lžíci šalvějě přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme asi 7 minut doměkka.

  • 4

    Grilovanou panenku přelijeme omáčkou.

  • 5

    Jako příloha je nejlepší dušená zelenina nebo opečené brambory.

Komentáře k receptu