Vepřová panenka s jablky a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 2558.6 mg
- Vláknina 9662 mg
- Vitamín A 9662 mg
- Vitamín B6 3.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce panenky nařízneme podélně a rozevřeme je jako knížku.
-
2
Osolíme, opepříme, potřeme olejem, posypeme strouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu a lžící nasekané šalvěje. Grilujeme z každé strany 5 minut.
-
3
Šťávu z jednoho citrónu, jablka nakrájená na kostičky, cukr a lžíci šalvějě přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme asi 7 minut doměkka.
-
4
Grilovanou panenku přelijeme omáčkou.
-
5
Jako příloha je nejlepší dušená zelenina nebo opečené brambory.