Dánské telecí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 200 g Telecí kýta
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 213.3 mg
  • Draslík 426.3 mg
  • Vláknina 930 mg
  • Vitamín A 930 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a po každé straně grilujeme asi 4-5 minut. (Místo grilování můžeme maso dusit).

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Dáme do vymazané zapékací mísy srazit.

  • 3

    Na teplý talíř položíme maso, na maso vaječnou sedlinu, rajčatový protlak a kousek másla. Každou porci ozdobíme listem hlávkového salátu.

Komentáře k receptu