Dánské telecí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 213.3 mg
- Draslík 426.3 mg
- Vláknina 930 mg
- Vitamín A 930 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a po každé straně grilujeme asi 4-5 minut. (Místo grilování můžeme maso dusit).
-
2
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Dáme do vymazané zapékací mísy srazit.
-
3
Na teplý talíř položíme maso, na maso vaječnou sedlinu, rajčatový protlak a kousek másla. Každou porci ozdobíme listem hlávkového salátu.