Toasty se solenou treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 750 g Treska aljašská
  • 8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 20 dkg Anglická slanina
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 348.7 mg
  • Draslík 1874.6 mg
  • Vláknina 11142.8 mg
  • Vitamín A 11142.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě vaříme 7 - 9 minut od doby varu vejce, prudce je ochladíme studenou tekoucí vodou, oloupeme, nahrubo nakrájíme a odložíme.

  • 2

    Na 2 hodiny ponoříme do vody domácí solenou tresku, poté ji vyndáme, necháme oschnout, vložíme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme rybu 10 minut ve vodě. Potom ji osušíme za pomoci vrstvy papírových utěrek a rozebereme na kousky. Vodu, v níž se vařila, vylijeme.

  • 3

    Na středním ohni na pánvi s rozehřátými 3 lžícemi oleje opékáme 4 - 5 minut do zlatova slaninu, zbavíme ji poté nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. Na pánev vložíme brambory a česnek a za občasného míchání opékáme 8 - 10 minut do zlatova.

  • 4

    Krajíčky chleba opečeme po obou stranách, pokapeme je zbývajícím olivovým olejem a odložíme.

  • 5

    Na pánev s opečenými bramborami přidáme rajčata, slaninu, ocet, vejce, rybí maso a směs 2 minuty prohříváme. Nakonec vmícháme petrželku, sůl, pepř, směs upravíme na toasty a ozdobené petrželkou servírujeme.

Komentáře k receptu