Toasty se solenou treskou
Suroviny
- 750 g Brambory
- 750 g Treska aljašská
- 8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 2 kávová lžička Ocet vinný červený
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 stroužek Česnek
- 20 dkg Anglická slanina
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 36 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 348.7 mg
- Draslík 1874.6 mg
- Vláknina 11142.8 mg
- Vitamín A 11142.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě vaříme 7 - 9 minut od doby varu vejce, prudce je ochladíme studenou tekoucí vodou, oloupeme, nahrubo nakrájíme a odložíme.
-
2
Na 2 hodiny ponoříme do vody domácí solenou tresku, poté ji vyndáme, necháme oschnout, vložíme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme rybu 10 minut ve vodě. Potom ji osušíme za pomoci vrstvy papírových utěrek a rozebereme na kousky. Vodu, v níž se vařila, vylijeme.
-
3
Na středním ohni na pánvi s rozehřátými 3 lžícemi oleje opékáme 4 - 5 minut do zlatova slaninu, zbavíme ji poté nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. Na pánev vložíme brambory a česnek a za občasného míchání opékáme 8 - 10 minut do zlatova.
-
4
Krajíčky chleba opečeme po obou stranách, pokapeme je zbývajícím olivovým olejem a odložíme.
-
5
Na pánev s opečenými bramborami přidáme rajčata, slaninu, ocet, vejce, rybí maso a směs 2 minuty prohříváme. Nakonec vmícháme petrželku, sůl, pepř, směs upravíme na toasty a ozdobené petrželkou servírujeme.