Srbské roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 29 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 685.6 mg
- Vláknina 3111.8 mg
- Vitamín A 3111.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřince, omyjeme ji a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šunku rozkrájíme na nudličky.
-
2
Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme a okraje nařízneme, opepříme, osolíme a obalíme je v mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm prudce opečeme z obou stran a pak je vyndáme. Do vypečené šťávy nasypeme nakrájenou cibuli, papriku a rajčata a zeleninu krátce podusíme. Přidáme mletou papriku a hořčici, přilijeme pivo, promícháme, dáme zpět roštěnky a vše pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Během dušení přiléváme vodu.
-
4
Roštěnky dáme na servírovací talíře, přelijeme je šťávou se zeleninou, posypeme nakrájenou šunkou a podáváme.