Nejsnadnější paella
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 19 g
- Sodík 866 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 24.2 mg
- Draslík 57.8 mg
- Vláknina 955.5 mg
- Vitamín A 955.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno a na 5 minut ji opékáme na oleji.
-
2
Přidáme chorizo nakrájené na kolečka a opékáme dokřupava.
-
3
Poté přidáme kurkumu a rýži a pořádně promícháme. Díky kurkumě bude mít paella krásně žlutou barvu.
-
4
Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Plamen snížíme a vaříme 15 minut za občasného promíchání.
-
5
Poté přidáme hrášek a ještě 5 minut povaříme.
-
6
Nakonec přidáme mořské plody, které prohřejeme (pokud jsme použili mražené mořské plody, před vložením do paelly je necháme rozmrazit – mražený hrášek můžeme přidat bez rozmrazování).
-
7
Podáváme s plátky nebo čtvrtkami citronů.