Rýžová kuřecí miska s chorizem
Suroviny
- 225 g Klobása Chorizo
- 400 g Rýže
- 150 ml Bílé víno
- 850 ml Vývar drůbeží
- 8 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 1 polévková lžíce Tymián
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 27 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 49.5 mg
- Draslík 65.6 mg
- Vláknina 1018 mg
- Vitamín A 1018 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme každé tak na tři kusy a zprudka opečeme je na oleji (nesmažíme, aby byla úplně hotová, ještě se budou vařit).
-
2
Na stejné pánvi, ve které se dělala kuřecí prsa osmažíme nakrájenou cibuli a česnek doměkka.
-
3
Přidáme drcený česnek a chorizo nakrájené na kolečka a dvě minuty smažíme.
-
4
Přidáme i rajčatový protlak a povaříme další minutu.
-
5
Do směsi vrátíme opečené kuřecí maso, tymián, bílé víno a vývar.
-
6
Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a povaříme 30 minut.
-
7
Poté přidáme rýži. Vaříme 15 minut, poté odstavíme z ohně a přikryté necháme ještě 10 minut stát.
-
8
Podáváme posypané petrželkou.