Sardinky smažené v kukuřičné strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Corn flakes - kukuřičné
  • 800 g Sardinka obecná
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Pažitka
  • 8 g Sůl
  • 80 g Omáčka tatarská
  • 10 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 147.4 mg
  • Vláknina 2855 mg
  • Vitamín A 2855 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sardinek odstraníme hlavy, ploutve a vyndáme páteře. Corn flakes rozdrtíme, smícháme s posekanou pažitkou, mletou paprikou, sardinky osolíme, namočíme v rozkvedlaných vejcích a obalíme v ochucené kukuřičné strouhance. Smažíme v pánvi na rozpáleném oleji do zlatova.

  • 2

    Sardinky upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu