Rýže s rajčaty a chorizem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 220 g Rýže loupaná
- 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 80 g Paprika červená
- 220 g Klobása Chorizo
- 120 g Hrášek mražený
- 350 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 34 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 377.3 mg
- Vláknina 7779.8 mg
- Vitamín A 7779.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, chorizo nakrájíme na kolečka, šalvěj nasekáme najemno.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, papriku a kurkumu a alespoň 3 minuty smažíme za stálého míchání. Do směsi vmícháme nakládaná krájená rajčata i s nálevem, drůbeží vývar, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni. Po 5 minutách přidáme klobásu, zamícháme a opět dusíme pět minut. Poté vmícháme šalvěj s hráškem a dusíme, až je rýže měkká.