Pomazánka z uzených ryb
Suroviny
- 170 g Makrela uzená
- 170 g Tuňák obecný
- 170 g Losos uzený
- 170 g Kambala
- 60 g Olivy zelené
- 60 g Olivy černé
- 120 g Cibule sterilovaná
- 120 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 31 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 398.3 mg
- Vláknina 1791.3 mg
- Vitamín A 1791.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Naložené cibulky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky, olivy nakrájíme na kolečka. Marinádu připravíme osmažením kari koření na oleji, přidáme ocet, sůl, pepř, cukr, promícháme a odstavíme.
-
2
V míse promícháme ryby s olivami, cibulkami, přelijeme vychladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.