Ruský salát s bramborami a fazolkami
Suroviny
- 400 g Brambory
- 100 g Hrášek
- 200 g Mrkev kořen
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 100 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Červená řepa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 143 g
- Sodík 1247 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 1204.3 mg
- Vláknina 25821.2 mg
- Vitamín A 25821.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a ve slupce vaříme cca 20-25 min. Do dalšího hrnce dáme vařit červenou řepu. Mezitím očistíme fazolky, oloupeme mrkev a společně povaříme v osolené vodě cca 10 min. Čerstvě vyloupaný hrášek povaříme zvlášť, cca 3 min. Poté zeleninu scedíme, necháme okapat a brambory i řepu oloupeme.
-
2
Na kousky nakrájíme fazolky, mrkev, řepu a brambory. Okurku a kapary necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme se zeleninou a octem.
-
3
Na zálivku utřeme žloutek s hořčicí a citronovou šťávou. Postupně za stálého šlehání přiléváme olej a mícháme do krémové konzistence. Dochutíme solí, pepřem a zlehka vmícháme do zeleniny. Rozdělíme na talíře a podáváme.