Kuřecí játra v sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Játra kuřecí
  • 200 ml Sherry brandy
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 194.1 mg
  • Draslík 143.5 mg
  • Vláknina 176.3 mg
  • Vitamín A 176.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sherry nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zprudka svaříme na hustotu sirupu.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla a přidáme očištěná a omytá játra. Restujeme je 3-4 minuty, aby se osmahla a uvnitř zůstala růžová.

  • 3

    Hotová játra osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Přelijeme sherry a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Ihned podáváme, vhodně doplníme toasty.

Komentáře k receptu