Kuřecí játra v sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 4 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 194.1 mg
- Draslík 143.5 mg
- Vláknina 176.3 mg
- Vitamín A 176.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sherry nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zprudka svaříme na hustotu sirupu.
-
2
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla a přidáme očištěná a omytá játra. Restujeme je 3-4 minuty, aby se osmahla a uvnitř zůstala růžová.
-
3
Hotová játra osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Přelijeme sherry a posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Ihned podáváme, vhodně doplníme toasty.